Hallitus

Hallitus

Puheenjohtaja Timo Siermala (s -71)

Timo Siermala on ollut YKL:n hallituksen jäsen vuodesta 2011 lähtien. Liiton puheenjohtajaksi hänet valittiin 25.4.2018 pidetyssä liittokokouksessa Vantaalla.

Savarin Katsastus Oy:n toimitusjohtaja, Kalajokelainen autoteknikko, naimisissa kuntohoitajan kanssa, joten harrastukset sen mukaan ovat lentopallo ja kuntourheilu. Kesällä aika kuluu merellä veneillessä ja mökillä.

Katsastusalan Timo aloitti vuonna 2004 Vieskan Katsastus Oy:n ja Rannikon Autokatsatus Oy:n palveluksessa katsastusmiehenä. Joukko katsastusalan ammattilaisia Timo mukana, perusti vuonna 2009 Savarin Katsastus Oy:n Ylivieskaan. Savarin Katsastus on laajentanut myös Haapavedelle ja Pihtiputaalle. Timo on osakkaana myös Kalajoelle 2018 perustetussa Meinalan Katsastus Oy:ssa.

Hallituksen jäsenet

Esa Valjakka (s -74)

E. Valjakka Oy:n omistaja. Insinööri, kotoisin Mikkelistä. YKL:n hallituksen jäsen vuodesta 2007, yksi välivuosi.

Katsastusalalle tullut viime vuosituhannen puolella isänsä Erkki Valjakan yritykseen. Nuoresta katsastus-insinööristä oli luonteva siirtyä yrittäjäksi isänsä rinnalle ja myöhemmin pääomistajaksi. Asemia Esalla reilut 10 kpl. Esa valittiin YKL:n hallitukseen 2015 jo toistamiseen. Edellinen kausi yhdistyksen hallituksen jäsenenä oli 2007-2013.

Esan kaksi pientä tytärtä tuo elämään iloa, onnea ja myös vauhtia, niillä voimavaroilla sitten jaksaa kiireistä yrittäjän arkea. Harrastuksena hänellä on talvisin lumilautailu ja kesäisin lenkkeilyn lisäksi mökkeily ja kalastus.

Sampo Saukkoriipi (s -65)

Oulussa sijaitsevan Konetien Katsastus Oy:n ja Rovaniemellä Euro Ins Oy:n osakas. YKL:n hallituksen jäsen vuodesta 2009, josta yksi välivuosi Afganistanissa YK-joukkojen kaluston huoltojoukoissa. Sampolla on vaimo ja kolme lasta. Harrastaa lentopalloa ja perheen kanssa matka-autoilua.

Marko Aavikko (s -68)

Plus Katsastuksen toimitusjohtaja ja osakas. YKL:n hallituksen jäsen vuodesta 2008 lähtien.

Marko aloitti katsastusalalla vuonna -98, Turun alueen ensimmäisen yksityisen katsastuaseman Raision Autokatsastus Oy:n palveluksessa katsastusmiehenä ja siitä hieman myöhemmin asikaspalvelupäällikkönä.

Vuonna -01 Raision Autokatsastus Oy sekä joukko yrittäjiä kehittivät ketjukonseptin K1-Katsastajat, jonka toimitusjohtajana Marko toimi 2009 saakka.

Nyt työn alla on 2010 perustettu suomalainen katsastusasemaketju Plus Katsastus.10:llä asemalla se on tällä hetkellä suomen suurin yksityisten yrittäjien omistama katsastusasemaketju.

Harrastukset painottuvat kesään. Sydäntä lähellä on mökkeily, kalastus ja veneily Turun saaristossa. Urheilullisia suorituksia haetaan golfista ja salibandystä. Perheeseen kuuluu avovaimo, kaksi lasta ja koira.

Pekka Pakarinen (s -57)

Heinolan Omakatsatus Oy:n osakas ja Vantaan Omakatsastus Oy:n omistaja. YKL:n hallituksen jäsen vuodesta 2014 lähtien.

Pekka on aloittanut katsastualan uran Pieksämäelle, valmistuttuaan 1981 autoteknikoksi. 1994 hän siirtyi A-Katsastuksen pääkonttorin palvelukseen tuotepäälliköksi ja myöhemmin siirtyen kansainvälisiin, lähinnä Itämeren kehitystehtäviin, josta tärkein oli länsimaisen katsastuspalvelun jalkautuminen Venäjälle. Kotimaassa A-Katsastuksen palveluksessa hän on ollut mukana n. 100 katsastuaseman liikkeelle laittamisessa. Vuonna 2011 hän sitten siirtyi yrittäjäpuolelle perustaen ensimmäisen asemansa yhtiökummaneidensa kanssa Heinolaan. Hiukan värikkäisen vaiheiden jälkeen 2014 alkoi Plus Katsastuksen kanssa yhteistyö ja näin ollen hän toimii vetäjänä Plus Katsastus Helsingissä, jonka kaksi toimipistettä hän myöhemmin osti ja näin on Vantaan Omakatsastus Oy:n omistaja

Pitkähkön rupeaman Autokatsastajat ry:ssä tuoman kokemuksen perusteella hän toivoo tuovansa YKL:n hallituksen jäsenä jotain uutta ja tarpeellista YKL ry:n toimintaan ja näin auttaen YKL:n jäsenistöä.

Harrastuksena golf. Perheeseen kuuluu vuodesta -90 vaimo Helena ja jo aikuiset lapset Tommi ja Heidi sekä pahnan pohjimmaisena Novascotian noutaja Camo.

Marika Kurki (s -85)

Tattarisuon Autokatsastus Oy:n osakas.
YKL:n hallitukseen valittu kevään 2018 liittokokouksessa. Marika on aluperin kotoisin Tampereelta, josta jo hyvissä ajoin muutti Pieksämäelle. Katsastusalan hän kuitenkin aloitti Espoossa, A-Katsastuksen palveluksessa vuonna 2008 toimistosihteerinä ja siirtyen samoihin tehtäviin Tattarisuon Autokatsastukseen vuonna 2009. Yrittäjänä Marika aloitti Tattarisuon Autokatsastuksessa kahden pitkäaikaisen katsastajan kanssa joulukuussa 2016. Harrastuksiin kuuluu kuntosali ja lenkkeily.

Janne Tallgren (s -69)

Lempäälän Autokatsastus Oy:n toimitusjohtaja ja osakas.
YKL:n hallituksen jäseneksi valittiin 28.5.2019 liittokokouksessa.

Janne on Vihdistä kotoisin ja muuttanut Tampereelle opiskelemaan valmistuen 1995 autoinsinööriksi ja 2000 luonnontieteiden kandidaatiksi. Matematiikan opettajan ura vaihtui katsastusalalle v. 2005 A-Katsastuksessa, jossa hän toimi katsastajana ja asemapäällikkönä.
Yrittäjäksi Janne siirtyi v. 2008 jolloin Lempäälän Autokatsastus Oy perustettiin. Katsastava matemaatikko on myös osakkaana viidessä muussa katsastusyrityksessä, joilla on asemapaikkoja yhteensä 11 kpl.
Yrittäjänä hän saa yleensä hoitaa asioita A:sta Ö:hön, mutta tarvittaessa Jannea voi työllistää lukujen kanssa, matematiikka ja tilastotiede on hänen osaamisesta vahvinta.
Töiden ohessa aika kuluu pääasiassa vaimon ja kahden pojan kanssa ja mitä perheeltä aikaa vielä jää, harrastuksena on vanhat autot ja luonnossa kulkeminen, usein kalastus.

©2019 Yksityisten Katsastustoimipaikkojen Liitto ry. Evästeet. Web Design Huima.