Hallitus

Hallitus

Puheenjohtaja Timo Siermala (s -71)

Timo Siermala on ollut YKL:n hallituksen jäsen vuodesta 2011 lähtien. Liiton puheenjohtajaksi hänet valittiin 25.4.2018 pidetyssä liittokokouksessa Vantaalla.

Savarin Katsastus Oy:n toimitusjohtaja, Kalajokelainen autoteknikko, naimisissa kuntohoitajan kanssa, joten harrastukset sen mukaan ovat lentopallo ja kuntourheilu. Kesällä aika kuluu merellä veneillessä ja mökillä.

Katsastusalan Timo aloitti vuonna 2004 Vieskan Katsastus Oy:n ja Rannikon Autokatsatus Oy:n palveluksessa katsastusmiehenä. Joukko katsastusalan ammattilaisia Timo mukana, perusti vuonna 2009 Savarin Katsastus Oy:n Ylivieskaan. Savarin Katsastus on laajentanut myös Haapavedelle ja Pihtiputaalle. Timo on osakkaana myös Kalajoelle 2018 perustetussa Meinalan Katsastus Oy:ssa.

Hallituksen jäsenet

Esa Valjakka (s -74)

Keto Group 1:n osakas. Insinööri, kotoisin Mikkelistä. YKL:n hallituksen jäsen vuodesta 2007, yksi välivuosi.

Katsastusalalle tullut viime vuosituhannen puolella isänsä Erkki Valjakan katsastus-yritykseen. Nuoresta katsastus-insinööristä oli luonteva siirtyä yrittäjäksi isänsä rinnalle ja myöhemmin pääomistajaksi. Asemia Esalla reilut 15 kpl. Esa valittiin YKL:n hallitukseen 2015 jo toistamiseen. Edellinen kausi yhdistyksen hallituksen jäsenenä oli 2007-2013. E.Valjakka Oy:n katsastustoiminnan enemminstöosakkeet Esa myi Keto 1 Group Oy:lle vuonna 2019

Esan kaksi pientä tytärtä tuo elämään iloa, onnea ja myös vauhtia, niillä voimavaroilla sitten jaksaa kiireistä yrittäjän arkea. Harrastuksena hänellä on talvisin lumilautailu ja kesäisin mökkeily ja moottoripyöräily.

Sampo Saukkoriipi (s -65)

Oulussa sijaitsevan Konetien Katsastus Oy:n ja Rovaniemellä Euro Ins Oy:n osakas. YKL:n hallituksen jäsen vuodesta 2009, josta yksi välivuosi Afganistanissa YK-joukkojen kaluston huoltojoukoissa. Sampolla on vaimo ja kolme lasta, yksi lapsenlapsi. Harrastaa lentopalloa ja perheen kanssa matka-autoilua.

Marko Aavikko (s -68)

Plus Katsastuksen toimitusjohtaja ja osakas. YKL:n hallituksen jäsen vuodesta 2008 lähtien.

Marko aloitti katsastusalalla vuonna -98, Turun alueen ensimmäisen yksityisen katsastuaseman Raision Autokatsastus Oy:n palveluksessa katsastusmiehenä ja siitä hieman myöhemmin asikaspalvelupäällikkönä.

Vuonna -01 Raision Autokatsastus Oy sekä joukko yrittäjiä kehittivät ketjukonseptin K1-Katsastajat, jonka toimitusjohtajana Marko toimi 2009 saakka.

Osa entisistä K1 Katsastajien omistajista perusti 2010 täysin suomalaisen katsastusasemaketjun Plus Katsastuksen. Nykyisin yli 20:llä asemalla se on tällä hetkellä suomen suurin yksityisten yrittäjien omistama katsastusasemaketju.

Harrastukset painottuvat lähinnä kesään. Sydäntä lähellä on mökkeily, kalastus ja veneily Turun saaristossa. Urheilullisia suorituksia haetaan golfista sekä salibandystä, uutena lajina hurahtanut padeliin. Vapaa-aika kuluukin näiden harrastusten parissa sekä mökin ja omakotitalon ylläpidossa.

Marika Kurki (s -85)

Tattarisuon Autokatsastus Oy:n osakas.
YKL:n hallitukseen valittu kevään 2018 liittokokouksessa. Marika on aluperin kotoisin Tampereelta, josta jo hyvissä ajoin muutti Pieksämäelle. Katsastusalan hän kuitenkin aloitti Espoossa, A-Katsastuksen palveluksessa vuonna 2008 toimistosihteerinä ja siirtyen samoihin tehtäviin Tattarisuon Autokatsastukseen vuonna 2009. Yrittäjänä Marika aloitti Tattarisuon Autokatsastuksessa kahden pitkäaikaisen katsastajan kanssa joulukuussa 2016. Harrastuksiin kuuluu kuntosali ja lenkkeily.

Janne Tallgren (s -69)

Lempäälän Autokatsastus Oy:n toimitusjohtaja ja osakas.
YKL:n hallituksen jäseneksi valittiin 28.5.2019 liittokokouksessa.

Janne on Vihdistä kotoisin ja muuttanut Tampereelle opiskelemaan valmistuen 1995 autoinsinööriksi ja 2000 luonnontieteiden kandidaatiksi. Matematiikan opettajan ura vaihtui katsastusalalle v. 2005 A-Katsastuksessa, jossa hän toimi katsastajana ja asemapäällikkönä.
Yrittäjäksi Janne siirtyi v. 2008 jolloin Lempäälän Autokatsastus Oy perustettiin. Katsastava matemaatikko on myös osakkaana viidessä muussa katsastusyrityksessä, joilla on asemapaikkoja yhteensä 11 kpl.
Yrittäjänä hän saa yleensä hoitaa asioita A:sta Ö:hön, mutta tarvittaessa Jannea voi työllistää lukujen kanssa, matematiikka ja tilastotiede on hänen osaamisesta vahvinta.
Töiden ohessa aika kuluu pääasiassa vaimon ja kahden pojan kanssa ja mitä perheeltä aikaa vielä jää, harrastuksena on vanhat autot ja luonnossa kulkeminen, usein kalastus.

Sanna Heiskanen (s -77)

Koillismaan Autokatsastus Oy:n omistaja-yrittäjä
YKL ry:n hallitukseen Sanna valittiin 28.8.2020 pidettävässä liittokokouksessa

Sanna on koulutukseltaan liiketalouden opistoasteen merkonomi. Katsastaminen on kuulunut hänen elämäänsä jo 5-vuotiaasta lähtien, kun perhe muutti Kuusamoon isä Eeron saatua viran katsastusmiehenä.

Katsastusalalla Sanna on itse virallisesti aloittanut toimistotyöntekijänä vuonna 1997 isänsä Eero Haverisen perustamassa Koillis-Katsastus E. Haverinen Oy:ssä. Yrityskaupan myötä hän siirtyi toimistovirkailijaksi Yksityiset K-asemat Oy:n Koillis-Katsastuksen palkkalistoille vuosiksi 2006 - 2014. Loppuvuodesta 2014 Sanna perusti miehensä Pertti Heiskasen kanssa Koillismaan Autokatsastus Oy:n, joka aloitti toimintansa tammikuussa 2015.

Sannan ja Pertin uusioperheeseen kuuluvat Juho-poika, Sannan lapset Niko ja Jonna sekä jo omillaan asuvat Pertin aikuiset tyttäret Mira, Reetta ja Milla.

Sannan harrastuksiin kuuluu mm. lenkkeily ja jumpat. Perheen kanssa mökkeillään ja moottorikelkkaillaan.

©2021 Yksityisten Katsastustoimipaikkojen Liitto ry. Evästevalinnat. Web Design Huima.