Autoala mediassa

Liikennevakuutuksen laiminlyöntimaksu Kauppalehti

11.10.2021

Jopa 50 000 autoilijaa joutuu pulittamaan tämän lisämaksun

8be36ef8-27b5-5014-96ac-3e5e953b9298

Vakuutus. Autonomistajan on hankittava liikennevakuutus heti hankintapäivänä, mikäli auton edellinen omistaja ei ole vakuuttanut ajoneuvoa.

46 000 autoilijaa rokotettiin viime vuonna liikennevakuutuksen laiminlyöntimaksulla. Laiminlyöntimaksujen määrät ovat kasvussa.

Autoilijan on aina syytä muistaa maksaa liikennevakuutuksensa, sillä pienikin viivästys johtaa lisämaksuun, tiedottaa Liikennevakuutuskeskus.

Autojen lisäksi esimerkiksi mopot, mönkijät, moottorikelkat, perävaunut ja niin sanotut peltoautot on vakuutettava. Myös ajokelvoton ajoneuvo on vakuutettava, ellei sen liikennekäytöstä poistoa ole ilmoitettu Traficomille.

Liikennevakuutuskeskuksen mukaan erityistä valppautta vaaditaan yksityisten välisissä ajoneuvokaupoissa.

Vakuuttamaton ajoneuvo on käyttökiellossa, kunnes vakuutus on asianmukaisesti hoidettu.

Mikäli autoilija unohtaa maksaa liikennevakuutuksensa, laiminlyönnin seurauksena autoilijalle määräytyy vakuuttamattomuusmaksu, joka koostuu vakuutusmaksua vastaavasta maksusta sekä laiminlyöntimaksusta. Maksun määrää Valtiokonttori.

Vuonna 2020 46 000 autoilijaa joutui maksamaan liikennevakuutuksen laiminlyöntimaksun.

Tänä vuonna maksun arvioidaan määrättävän yli 50 000 autoilijalle, kertoo Valtiokonttorin lakimies Suvi Karhu tiedotteessa.

Suurin osa maksuista jää kuitenkin pieniksi.

”Jopa 68 prosenttia liikennevakuutuksen laiminlyöntimaksuista on minimimaksuja, eli kyseessä on korkeintaan päivän tai parin myöhästyminen,” Karhu toteaa.

©2024 Yksityisten Katsastustoimipaikkojen Liitto ry. Evästevalinnat. Web Design Huima.