Autoala mediassa

Sähköautojen hankintatuki säilyy 2021 vuoden loppuu asti AKL

15.9.2021

punaiset-autot-lataus.jpg

Sähköautojen nykyinen hankintatuki jatkuu vuoden 2021 loppuun asti

Hallitus valmistelee nykyisen täyssähköautojen hankintatuen jatkamista kuukaudella siten, että tukea voisi hakea 31.12.2021 asti. Ministeriö on jättänyt kuukauden jatkoajasta lakiluonnoksen lausunnoille ja lakimuutos viedään eduskuntakäsittelyyn syyskuun aikana.

Täyssähköautojen hankintatukea koskeva laki edellyttää nykyisellään, että hankintatukea tulee hakea viimeistään 30.11.2021. Käytännössä aiempi aikaraja tarkoitti, että nykyisen hankintatuen piiriin voidaan sisällyttää kaikki ne autot, joista on tehty kirjaus SATUKI-järjestelmään viimeistään 30.11.2021.

Lakimuutos tuo hankintatuen piiriin myös joulukuussa tehtävät hakemukset. Käytännössä Traficom tulkitsee SATUKI-tietojärjestelmään tehdyn kirjauksen lain edellyttämäksi hankintatukihakemukseksi. Lisäksi auton tilaus- ja kauppasopimuksen tulee olla tehty viimeistään 30.12.2021, koska kirjausta ei voida tehdä ennen tilaussopimuksen olemassaoloa.

Tuen saaminen edellyttää lisäksi auton ensirekisteröintiä vuoden 2022 loppuun mennessä, jolloin nykyisen lain voimassaolo päättyy.

Uuden valmisteilla olevan hankintatuen eteneminen

Nykyisen hankintatukea koskevan lain hakuajan jatkaminen vuoden loppuun turvaa hankintatuelle saumattoman jatkon, sillä uuden hankintatukilain on määrä astua voimaan 1.1.2022.

Vielä ei ole tiedossa, millaisena uusi hankintatuki toteutetaan. Lähetämme ensi vuonna käynnistyvän uuden hankintatuen valmistelusta lisätietoa heti, kun sitä koskeva lakiluonnos julkistetaan. Näillä näkymin luonnos annetaan julkisuuteen lähiviikkoina.

Lisätietoja
Liikenteen erityisasiantuntija Hanna Kalenoja, p. 050 5344 750, hanna.kalenoja@aut.fi

©2024 Yksityisten Katsastustoimipaikkojen Liitto ry. Evästevalinnat. Web Design Huima.