Hallitus

Hallitus

Puheenjohtaja Pertti Oittinen (s -55)

Pertti aloitti katsastajanuransa varakatsastusmiehenä Helsingin katsastuskonttorilla 1.12.1981 jossa hän toimi vain puoli vuotta. Katsastajanura jatkui Tampereella 14 vuotta jonka jälkeen Pertti siirtyi Kokemäelle katsastusaseman päälliköksi. Päällikön tehtävät jatkuivat vielä kolme vuotta Nokialla. Pertti kokeili myös opettajan ammattia ammattikoulun autonasentajalinjalla mutta katsastusala tuntui kuitenkin omimmalta. Niinpä Pertti yhdessä vaimonsa ja toisen yhtiökumppaninsa kanssa perusti Tampereen Lielahteen Kymppikatsastus Oy:n jossa hän nyt on toimitusjohtaja ja toimii toki myös katsastajana.

Pertti valmistui autoteknikoksi 1980 ja työn ohessa opiskellen auto- ja korjaamotekniikan sekä tuotantotalouden insinööriksi Tampereen Ammattikorkeakoulusta 2009.

Katsastusalan järjestötoiminnasta kertoo jotakin se että Pertti on toiminut seitsemän vuotta Autokatsastajat ry:n hallituksessa josta ajasta kolme vuotta puheenjohtajana. Hän on toiminut puheenjohtajana myös Autokatsastusmiesten yhdistys AKY:ssä ja hallituksen jäsenenä Moottoriajoneuvojen katsastusmiehet MKM ry:ssä.

Harrastustaustasta mainittakoon kahdeksan vuoden toiminta Kokemäen Ratsastajat ry:n puheenjohtajana ja pitkään jatkunut Lions-toiminta muuttojen myötä nyt jo kolmannessa klubissa LC Tampere/City. Pertti on vaimonsa Marjan kanssa jäsenenä myös Nokian Talviuimarit ry:sä aktiivisena rivijäsenenä.

Pertillä ja Marjalla on kaksi aikuista lasta joista tytär työskentelee myös Kymppikatsastus Oy:ssä.

Esa Valjakka (s -74)

E. Valjakka Oy:n omistaja. Insinööri, kotoisin Mikkelistä.

Katsastusalalle tullut viime vuosituhannen puolella isänsä Erkki Valjakan yritykseen. Nuoresta katsastus-insinööristä oli luonteva siirtyä yrittäjäksi isänsä rinnalle ja myöhemmin pääomistajaksi. Asemia Esalla reilut 10 kpl. Esa valittiin YKL:n hallitukseen 2015 jo toistamiseen. Edellinen kausi yhdistyksen hallituksen jäsenenä oli 2007-2013.

Esan kaksi pientä tytärtä tuo elämään iloa, onnea ja myös vauhtia, niillä voimavaroilla sitten jaksaa kiireistä yrittäjän arkea. Harrastuksena hänellä on talvisin lumilautailu ja kesäisin lenkkeilyn lisäksi mökkeily ja kalastus.

Sampo Saukkoriipi (s -65)

Oulussa sijaitsevan Konetien Katsastus Oy:n ja Rovaniemellä Euro Ins Oy:n osakas

Timo Siermala (s -71)

Savarin Katsastus Oy:n toimitusjohtaja Siermala, Kalajokelainen autoteknikko, naimisissa kuntohoitajan kanssa, joten harrastukset sen mukaan ovat lentopallo ja kuntourheilu. Kesällä aika kuluu merellä veneillessä ja mökillä.

Katsastusalan Timo aloitti vuonna 2004 Vieskan Katsastus Oy:n ja Rannikon Autokatsatus Oy:n palveluksessa katsastusmiehenä. Joukko katsastusalan ammattilaisia Timo mukana, perusti vuonna 2009 Savarin Katsastus Oy:n Ylivieskaan. Savarin Katsastus on laajentanut myös Haapavedelle ja Pihtiputaalle.

Markku Kivienimi (s -67)

Nivalan Autokatsastus Oy:n omistaja Markku Kiviniemi valittiin hallitukseen vuoden 2011 kevään liittokokouksessa 26.5.2011.

Markku aloitti katsastajan uransa silloisen ARK:n virkamiehenä Helsingin Hakuninmaan katsastuskonttorilla keväällä -90 . Ollessaan virkamiestehtävissä Markku käväisi aina välillä hakemassa korjaamiskokemusta YK- tehtävistä Libanonilaisella korjaamolla -Palaten aina kuitenkin takaisin katsuriksi. Katsastuksen vapautuessa kilpailulle siirtyi miehemme Jyväskylässä ja Kiuruvedellä katsastamisen jälkeen Nivalaan. Nivalan aseman Markku perusti syksyllä -97 .

Markku luisteluhiihtää talvet Levillä ja kesät rullilla samassa paikassa. Kun ylikunto uhkaa mies kiertää metallican konsertit. Saattaapa Markun nähdä laskuvarjo selässäkin...

Marko Aavikko (s -68)

Plus Katsastuksen toimitusjohtaja ja osakas.

Marko aloitti katsastusalalla vuonna -98, Turun alueen ensimmäisen yksityisen katsastuaseman Raision Autokatsastus Oy:n palveluksessa katsastusmiehenä ja siitä hieman myöhemmin asikaspalvelupäällikkönä.

Vuonna -01 Raision Autokatsastus Oy sekä joukko yrittäjiä kehittivät ketjukonseptin K1-Katsastajat, jonka toimitusjohtajana Marko toimi 2009 saakka.

Nyt työn alla on 2010 perustettu suomalainen katsastusasemaketju Plus Katsastus.10:llä asemalla se on tällä hetkellä suomen suurin yksityisten yrittäjien omistama katsastusasemaketju.

Harrastukset painottuvat kesään. Sydäntä lähellä on mökkeily, kalastus ja veneily Turun saaristossa. Urheilullisia suorituksia haetaan golfista ja salibandystä. Perheeseen kuuluu avovaimo, kaksi lasta ja koira.

Pekka Pakarinen (s -57)

Heinolan Omakatsatus Oy:n osakas ja Vantaan Omakatsastus Oy:n omistaja

Pekka on aloittanut katsastualan uran Pieksämäelle, valmistuttuaan 1981 autoteknikoksi. 1994 hän siirtyi A-Katsastuksen pääkonttorin palvelukseen tuotepäälliköksi ja myöhemmin siirtyen kansainvälisiin, lähinnä Itämeren kehitystehtäviin, josta tärkein oli länsimaisen katsastuspalvelun jalkautuminen Venäjälle. Kotimaassa A-Katsastuksen palveluksessa hän on ollut mukana n. 100 katsastuaseman liikkeelle laittamisessa. Vuonna 2011 hän sitten siirtyi yrittäjäpuolelle perustaen ensimmäisen asemansa yhtiökummaneidensa kanssa Heinolaan. Hiukan värikkäisen vaiheiden jälkeen 2014 alkoi Plus Katsastuksen kanssa yhteistyö ja näin ollen hän toimii vetäjänä Plus Katsastus Helsingissä, jonka kaksi toimipistettä hän myöhemmin osti ja näin on Vantaan Omakatsastus Oy:n omistaja

Pitkähkön rupeaman Autokatsastajat ry:ssä tuoman kokemuksen perusteella hän toivoo tuovansa YKL:n hallituksen jäsenä jotain uutta ja tarpeellista YKL ry:n toimintaan ja näin auttaen YKL:n jäsenistöä.

Harrastuksena golf. Perheeseen kuuluu vuodesta -90 vaimo Helena ja jo aikuiset lapset Tommi ja Heidi sekä pahnan pohjimmaisena Novascotian noutaja Camo.

©2018 Yksityisten Katsastustoimipaikkojen Liitto ry. Web Design Huima.